Trainings- en voedingsschema Nepal

Goed voorbereid op reis met onze tips.

Een voorbereid mens geniet meer en groeit makkelijker.

In het midden van ons programma gaan we een trektocht van zes dagen door de bergen maken. Het niveau van de trekking is beginner, dus iedereen die gewend is om te bewegen kan deze tocht lopen. Toch is het raadzaam om vooraf te trainen. We gaan de berg op, dus je zal meer beenspieren gebruiken dan je normaal gesproken gewend bent. En we gaan een paar dagen zes a acht uur wandelen, wat je over het algemeen ook niet zo vaak zal doen.

Daarom willen wij van Kickstart Your Life jou zo goed mogelijk voorbereiden. Lees de tips goed door, maar bedenk goed wat bij jou past. Een van onze kernwaarden is verantwoordelijkheid. Laat dit meteen een mooie oefening zijn waarin jij de verantwoordelijkheid neemt om zo prettig mogelijk aan de reis te beginnen.

Dat gezegd hebbende staan we natuurlijk wel voor je klaar om je van advies te voorzien en je hierin zo goed mogelijk op weg te helpen. Lees de tips door en mocht je vragen hebben stel ze dan gerust. Wil je liever telefonische contact, mail ons dan jouw vraag met je telefoonnummer en we nemen contact met je op.

"Een berg beklim je stap voor stap"

Wandelen


De eerste drie dagen van de trektocht gaan we gemiddeld zes a acht uur wandelen. Het is zeer verstandig om vanaf twee maanden vooraf al te starten met het oefenen met wandelen EN je wandelschoenen in te lopen als je dat nog niet hebt gedaan. Volg ons wandelschema hieronder en je bent goed voorbereid! 

Spieren 

Omdat we de bergen in gaan is het zeer verstandig om je beenspieren goed te trainen. Daarnaast is het gebruik van wandelstokken aan te raden, vandaar dat ook je armspieren getraind moeten worden. Volg ons trainingsschema hieronder en je bent zeer goed voorbereid!

Voeding


We gaan de hoogte in en daar wordt de lucht ijler. Er zit minder zuurstof in de lucht waardoor je lichaam zich aan moet passen om voldoende zuurstof op te nemen. We gaan niet extreem hoog, het hoogste punt is 3210 meter. Hierdoor zou het geen probleem moeten zijn. Maar nu je toch aan het trainen bent is het alleen maar fijn als je ook je voeding meteen eens goed aanpakt. Volg ons voedingsschema hieronder en je zal je een fitter mens voelen. 

Wandelschoenen 

Hier kunnen we vrij duidelijk over zijn: bezuinig niet, laat je goed voorlichten en loop ze heel goed in. 

Hier is verder geen algemeen advies over te geven. Ga naar een speciaalzaak en laat je goed voorlichten. Het enige wat we je kunnen meegeven voor in Nepal is dat type B al voldoende is. Meer dan dit is echt overbodig. Zorg ervoor dat ze waterdicht zijn. Kijk hiervoor naar GORETEX.  

Mocht je hier vragen over hebben stel ze gerust, we hebben een expert in huis die je er meer over kan vertellen. Vindt ze nog leuk ook!

Wandelen

Om zes a acht uur op een dag in Nepal te wandelen hoef je dat hier in Nederland niet persé ook al te doen. Het volstaat om een aantal uren te wandelen, scheelt tijd en berg op is toch anders dan acht uur vlak wandelen.

Onderstaande acht-weekse schema vinden wij heel erg fijn om te gebruiken. Belangrijk is dat je een week voor de reis begint twee uur aan een stuk kan lopen op jouw wandelschoenen, dat je dan voldoende hebt gewandeld (minimaal twee keer per week) en dat je de laatste week rust houdt. Probeer tussen twee wandeldagen door altijd een dag rust te houden. 

Spieren

Het helpt je om een aantal spieren sterker te maken d.m.v. oefeningen. Het gaat dan met name om de volgende spieren: Bovenbenen, Billen, Kuiten, Rug, Schouders, Triceps en Buik. 

Bovenbenen, Billen en Kuiten gebruik je om te wandelen. 
Rug wordt belast door het wandelen.
Schouders omdat je een rugtas om hebt.
Triceps om je wandelstokken te gebruiken.
Buikspieren om je balans te bewaren. 

Gebruik Google en Youtube om de beste oefeningen te vinden. Effectieve oefeningen om te doen zijn o.a. push-ups, squats, lunges, sit-ups, russian twist en trap/helling lopen. 

Herstel is enorm belangrijk. Vind voor jezelf een fijn ritme om te trainen. Als je op dezelfde dag zowel je spieren wil trainen als wilt wandelen doe dan de spieroefeningen eerst. Als je daarna gaat wandelen verbrand je meer. Hoe minder gewicht je mee de berg op neemt hoe fijner. Overtrain jezelf niet!

"Niemand heeft ooit spijt gehad van het volgen van een gezonde levensstijl"

Voeding

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

"Ieder succesvol mens sport minimaal een paar keer per week"